OpenSet

 

 

 

Hoe wordt een film gemaakt? Beleef het tijdens OpenSet. Op het AV Festival staat een professionele filmset waar drie bekende Nederlandse regisseurs een korte film draaien. Het publiek kan bij het hele proces aanwezig zijn, van opname tot en met de postproductie. Om het begrijpelijk te maken vertelt een moderator wat de aanwezigen op de set doen.

 

SPELREGELS

De regisseurs krijgen alle drie hetzelfde script en hetzelfde decor. Daarnaast hebben ze de beschikking over een eigen crew en mogen ze zelf de cast samenstellen. Het resultaat: drie korte films. De films gaan op 8 juni, aansluitend op het AV Festival 2018, feestelijk in première in het VondelCS.

 

 

OPENSET 2018

Voor OpenSet 2018 hebben we wederom drie geweldige teams op het oog. Er zijn toezeggingen van drie verschillende generaties regisseurs, maar we weten hoe het gaat als een van de drie een opdracht krijgt waar ze geen nee op kunnen zeggen… dan moeten we op zoek naar een vervanger. Maar Paula van der Oest, Marit Weerheijm en Frans Weisz hebben toegezegd!
Het scenario wordt geschreven door Judith Goudsmit, bekend van onder andere Hartenstraat. We hebben Judith gevraagd omdat ze heel dicht bij het onderwerp van dit jaar staat, haar ouders zijn beide betrokken bij AIDS onderzoek en voorlichting. Het scenario wordt samen gemaakt met een bekend Nederlands goed doel: Soa Aids. Zij mogen na afloop de films ook gebruiken voor educatieve en promotionele doeleinden. De regisseurs, cast en crew werken allemaal belangeloos mee. OpenSet wordt mogelijk gemaakt door de facilitaire filmbedrijven.

Dit jaar zal de première plaatsvinden op 8 juni om 19:00 uur in VondelCS tijdens de MediaBites party.

 

 

OPENSET 2018

 

OPENSET 2018  TEAM 1

 

Regie: Paula van der Oest

Camera: Guido van Gennep

 

 

OPENSET 2018  TEAM 2

 

Regie: Marit Weerheijm

Camera: Roy van Egmond

 

 

OPENSET 2018  TEAM 3

 

Regie: Frans Weisz

Camera: Gabor Deak

 

 

Hoofdsponsor OpenSet 2018

1 decor
1 script
1 moderator
3 regisseurs
heel veel cast en crew
=
3 korte films

 

 

OpenSet 2017

 

OpenSet 2017 was een groot succes. Het decor bestond uit een Airbnb souterrainkamer in Amsterdam. Scenarist Robert A. Jansen schreef het script. Op de eerste ochtend van het AV Festival ging het eerste team bestaande uit Eddy Terstall en cameraman Menno Westendorp aan de slag met de opnames. Terwijl ’s middags de montage, kleurcorrectie en geluidsnabewerking van team één plaats vond, begon team twee onder leiding van regisseur Jamille van Wijngaarden en cameraman Mick van Dantzig met de opnames. De volgende ochtend was het de beurt aan team drie onder regie van Norbert ter Hall en cameraman Theo van de Sande, die speciaal hiervoor was overgekomen uit Hollywood. Op avfestival.nl/openset kun je naast de Making-of ook de drie resultaten terug zien.

OPENSET 2017  TEAM 1

Regie: Eddy Terstal
Camera: Menno Westendorp

 

 

OPENSET 2017 TEAM 2

Regie: Jamille van Wijngaarden
Camera: Mick van Dantzig

 

 

OPENSET 2017 TEAM 3

Regie: Norbert ter Hall
Camera: Theo van de Sande