POST PRODUCTION

TECHX Theater

NBF roundtable over postproduction
Tijdens het AV Festival organiseert de NBF voor de vierde maal een roundtable-sessie, voor het eerst met live publiek. In deze sessie gaan we het hebben over postproductie. Waarom is de uitspraak ‘we’ll fi x it in post’ zo gevaarlijk? Zijn de (on)mogelijkheden van post voldoende bekend? Hoe maak je een goede inschatting van de kosten? Met een aantal toonaangevende spelers uit de wereld van postproductie bespreken we de stand van zaken in dit vakgebied.

Roundtables
In 2018 is de Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en televisiemakers gestart met roundtables. De top van een vakgebied wordt uitgenodigd om aan een ronde tafel met elkaar in gesprek te gaan. Dat leidt tot mooie verhalen en boeiende perspectieven op heden en toekomst van het vak. Interessant voor vakgenoten, studenten en zeker ook voor mensen uit andere fi lm- en televisiedisciplines die op deze manier hun achter-de-schermen kennis kunnen verdiepen. Alle sessies zijn te zien op Youtube-kanaal “Roundtables NBF”.

 Praten over het vak
In de eerste roundtable sessie kwamen scenaristen aan het woord. Daarna schoven editors aan tafel. In de derde sessie werden regisseurs aan de tand gevoeld over hun prijswinnende films, tijdsdruk, budget, montage, muziek en werken met acteurs. De gesprekken worden geleid door Ron Toekook die samen met Lars Boom ook verantwoordelijk is voor de redactie. De regie is in handen van Boris Klatser en de serie wordt mede mogelijk gemaakt door de Dutch Academy For Film (DAFF).

NBF
De Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en televisiemakers komt op voor de belangen van alle film- en televisiemakers en zet zich in voor het verbeteren van de Nederlandse audiovisuele industrie. De NBF is de oudste en grootste beroepsvereniging en vertegenwoordigt vrijwel alle disciplines in de sector.

Broadcast Cinematography New Media Postproductie