NEW MEDIA

TECHX Theater

Wat zijn de kansen van nieuwe technieken? Van immersive media tot kunstmatige intelligentie en dynamische video’s. In de new media sessies van Media Perspectives delen verschillende professionals hun visie en cases.

René van Engelenburg over verhalen vertellen in de publieke ruimte
De kracht van nieuwe technieken, kunst en openbare ruimtes combineren, dat doet pionier DROPSTUFF.nl. Bij DROPSTUFF.nl experimenteren ze in kunstproject ‘De Koude Kermis’ met sensoren, kunstmatige intelligentie, virtual- en augmented reality. Dit heeft geleid tot een serie attracties die rondreizen door Nederland. Het project won de NICE Award 2019, een Europese prijs voor innovatie in de creatieve industrie.

Sjef Pijnenburg over de toekomt van Video on Demand
Bedrijven als Ziggo, KPN, Dutch Film Works en Disney kloppen bij ODMedia aan voor video encoding, DVD en Blu-ray authoring, de bouw van complete Video-on-Demand platformen en levering aan VOD platformen als iTunes en Netflix. Wekelijks leveren zij hun diensten aan meer dan 200 partijen in 35 landen. Maar waar gaat de toekomst van Video on Demand heen volgens CEO Sjef Pijnenburg?

Tom Titulaer – Dynamic Video voor Booking.com en Netflix
Het digitale productiebedrijf MediaMonks creëerde dynamische videocampagnes voor verschillende grote bedrijven. De creative director Tom Titulaer gaat in op de kansen en mogelijkheden van Dynamic Video aan de hand van een campagne voor Booking.com en Netflix.

Broadcast New Media