OpenSet

 

 

Op het AV Festival staat een professionele filmset waar drie bekende Nederlandse regisseurs een korte film draaien. Het publiek kan bij het hele proces aanwezig zijn, van opname tot en met de postproductie. Om het begrijpelijk te maken vertelt een moderator wat de aanwezigen op de set doen.  

SPELREGELS

De regisseurs krijgen alle drie hetzelfde script en hetzelfde decor. Daarnaast hebben ze de beschikking over een eigen crew en mogen ze zelf de cast samenstellen. Het resultaat: drie korte films. De films gaan op 13 juni, aansluitend op het AV Festival 2018, feestelijk in première in het ketelhuis.    

OPENSET 2019

Voor OpenSet 2019 hebben we wederom drie geweldige teams op het oog. Er zijn toezeggingen van drie verschillende generaties regisseurs, maar we weten hoe het gaat als een van de drie een opdracht krijgt waar ze geen nee op kunnen zeggen… dan moeten we op zoek naar een vervanger. . De regisseurs, cast en crew werken allemaal belangeloos mee.
OpenSet wordt mogelijk gemaakt door de facilitaire filmbedrijven.

OPENSET 2018

 

OPENSET 2018  TEAM 1

 

Regie: Paula van der Oest

Camera: Guido van Gennep

 

OPENSET 2018  TEAM 2

 

Regie: Marit Weerheijm

Camera: Roy van Egmond

 

OPENSET 2018  TEAM 3

 

Regie: Frans Weisz

Camera: Gabor Deak

 

 

Hoofdsponsor OpenSet 2018

1 decor 1 script 1 moderator 3 regisseurs heel veel cast en crew = 3 korte films

 

 

OpenSet 2017

  OpenSet 2017 was een groot succes. Het decor bestond uit een Airbnb souterrainkamer in Amsterdam. Scenarist Robert A. Jansen schreef het script. Op de eerste ochtend van het AV Festival ging het eerste team bestaande uit Eddy Terstall en cameraman Menno Westendorp aan de slag met de opnames. Terwijl ’s middags de montage, kleurcorrectie en geluidsnabewerking van team één plaats vond, begon team twee onder leiding van regisseur Jamille van Wijngaarden en cameraman Mick van Dantzig met de opnames. De volgende ochtend was het de beurt aan team drie onder regie van Norbert ter Hall en cameraman Theo van de Sande, die speciaal hiervoor was overgekomen uit Hollywood. Op avfestival.nl/openset kun je naast de Making-of ook de drie resultaten terug zien.

OPENSET 2017  TEAM 1

Regie: Eddy Terstal Camera: Menno Westendorp

 

 

OPENSET 2017 TEAM 2

Regie: Jamille van Wijngaarden Camera: Mick van Dantzig

 

 

OPENSET 2017 TEAM 3

Regie: Norbert ter Hall Camera: Theo van de Sande