WAT IS HET AV FESTIVAL?

Het AV Festival is voor iedereen die werkzaam is binnen de filmindustrie, nieuwe media en omroepwereld. Centraal staan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van: cinematography, corporate, post-productie, live-productie, augmented en virtual reality, televisie, radio, geluid, mobiel en social media. 

Het AV Festival draait om het ontmoeten van vakgenoten en het uitwisselen van ideeën en technologieën. Het biedt een platform voor presentaties en discussies van hoog niveau, waarbij de beste sprekers uit het vak, gevestigde bedrijven en start-ups worden betrokken. 

Een bezoeker vatte het concept heel mooi samen: “We gaan twee dagen ons beroep vieren”.

 

 


PROGAMMA ONDERDELEN

OPEN SET

Eén script, één decor en drie bekende regisseurs met als resultaat drie korte totaal verschillende maar dezelde films. Het publiek kan alles volgen van opname tot en met  postproductie. Een moderator vertelt wat de crew-leden op de set doen. De films gaan aan het einde van AV-Festival feestelijk in première.

TECHx 

Tijdens het AV-Festival worden er diverse TECHx lezingen gegeven door de beste professionals in het vak. Waarnbij de nadruk ligt op Inspiratie, Educatie en Informatie.

Ook zijn er verschillende Masterclasses, Waaronder een van s’werelds meestgevraagde lichtmannen; Jacob Ballinger. Hij licht zijn sets voornamenlijk uit met refelextie.

meer informatie

 

 

CAMERA EXPERIENCE

Rondom een hindernisbaan (waar bezoekers met radiografisch bestuurbare monstertrucks tegen elkaar kunnen racen) staan nagenoeg alle gangbare videocamera’s opgesteld. Hier kunnen de bezoekers van het AV Festival zelf ervaren welke camera het beste past bij hun wensen en budget.

EXPOSANTEN

AV-Festival ontvangt geen subsidie, maar wordt mogelijk gemaakt door onze exposanten, sponsoren en talloze enthousiaste vrijwilligers. Meer dan vijftig nationale en internationale exposanten zullen de nieuwste ontwikkelingen in het veld presenteren.


GOLD SPONSORS