WAT IS AV FESTIVAL?

AV Festival is voor iedereen die werkzaam is binnen de film-, nieuwe media en de omroepen. Centraal staan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van: cinematography, corporate, post-productie, live-productie, ar, vr, tv, radio, geluid, mobiel en social media. 

AV Festival draait om het ontmoeten van vakgenoten en het uitwisselen van ideeën en tech-nologieën. Het biedt een platform voor presentaties en discussies van hoog niveau, waarbij de beste sprekers uit het vak, gevestigde bedrijven en start-ups worden betrokken. 

Een bezoeker vatte het concept heel mooi samen: 

“We gaan twee dagen ons beroep vieren”.  

 


PROGAMMA ONDERDELEN

OPEN SET

OpenSet is een professionele filmset waar drie bekende Nederlandse regisseurs een korte film draaien als onderdeel van AV Festival. Het resultaat: drie korte totaal verschillende maar dezelde films. De films gaan aansluitend aan het einde van AV-Festival feestelijk in première.

TECHX

In het TechX Theater zijn de hele dag door dag presentaties. De Post-Productie Talks worden verzorgd door de VCA (vereniging van geluidsmensen) met als thema Foley Artist.

 

HANDS-ON TRAINING

Op de Festival vloer kunnen bezoekers hands-on  trainingen volgen op het gebied van audio, videobewerking, 3D-animatie, compositing en kleurcorrectie. Hiervoor is een groot aantal werkstations beschikbaar. De trainingen worden door ervaren docenten gegeven. 

EXPOSANTEN

AV-Festival ontvangt geen subsidie, maar wordt mogelijk gemaakt door onze exposanten, sponsoren en talloze enthousiaste vrijwilligers. Meer dan vijftig nationale en internationale exposanten zullen de nieuwste ontwikkelingen in het veld presenteren.


GOLD SPONSORS