WAT IS HET AV FESTIVAL?

Het AV Festival is voor iedereen die werkzaam is binnen de filmindustrie, nieuwe media en omroepwereld. Centraal staan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van: cinematography, corporate, post-productie, live-productie, augmented en virtual reality, televisie, radio, geluid, mobiel en social media. 

Het AV Festival draait om het ontmoeten van vakgenoten en het uitwisselen van ideeën en technologieën. Het biedt een platform voor presentaties en discussies van hoog niveau, waarbij de beste sprekers uit het vak, gevestigde bedrijven en start-ups worden betrokken. 

Een bezoeker vatte het concept heel mooi samen: “We gaan twee dagen ons beroep vieren”.

 


PROGAMMA ONDERDELEN

 

CAMERA EXPERIENCE

Rondom een hindernisbaan (waar bezoeker met radiografische monsterstuks tegen elkaar kunnen racen) staan nagenoeg alle gangbare video-camera’s opgestleld. Hier kunnen de bezoekers van het AV Festival zelf ervaren welke camera het beste past bij hun wensen en budget.

 

TECHx 

Tijdens het AV-Festival worden er diverse TECHx lezingen gegeven door de beste professionals in het vak. Waarnbij de nadruk ligt op inspiratie, educatie en informatie.

De Techx presentatie over New Media wordt beide dagen verzorgd door media perspectives.

 

HANDS-ON TRAINING

Op de festivalvloer kunnen bezoekers hands-on  trainingen volgen op het gebied van audio, videobewerking, 3D-animatie, compositing en kleurcorrectie. Hiervoor is een groot aantal werkstations beschikbaar. De trainingen worden door ervaren docenten gegeven.

 

EXPOSANTEN

AV-Festival ontvangt geen subsidie, maar wordt mogelijk gemaakt door onze exposanten, sponsoren en talloze enthousiaste vrijwilligers. Meer dan vijftig nationale en internationale exposanten zullen de nieuwste ontwikkelingen in het veld presenteren.


GOLD SPONSORS