PERS persbericht en afbeeldingen

AV Festival 2017

Nieuw festival in Amsterdam voor tv-, film- en new media makers

 

Amsterdam, 11 mei 2017

 

Op 23 en 24 mei vindt in de Kromhouthal in Amsterdam het AV Festival 2017 plaats. Een nieuw evenement voor alle tv-, film- en new media makers werkzaam in Nederland en België. Lezingen, user groups, stands, vakgenoten ontmoeten, foods & drinks en fun zijn de ingrediënten van het AV Festival. Het event is een initiatief van vakmensen Guy Molin, Fons Bakker en Floor van Wersch.

Line-up
Op het AV Festival zijn de belangrijkste spelers uit de AV industrie aanwezig. Meer dan zeventig exposanten laten de nieuwste producten & software zien en ervaren. Daarnaast zijn er tientallen workshops en lezingen door sprekers vanuit de hele wereld. De Academy of Motion Pictures and Sciences, bekend van de Oscars wordt op het AV festival vertegenwoordigd door Hollywood cameraman Theo van de Sande. Alister Chapman verzorgt een lezing over hoe je met de nieuwste camera’s het Noorderlicht natuurgetrouw kunt vastleggen. Ralph van Vegten van NEP Hilversum geeft een presentatie over augmented reality in broadcast. Ignas van Schaick verzorgt een lezing over De Wilde Stad, een film van de makers van De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland-Natuur in de Delta  (Gouden Film 2015). Kijk voor een compleet overzicht op: lezingen.

Mobile Journalism
Mobile Journalism is een hot item en neemt een belangrijke plaats in op het AV Festival. In dit kader wordt de 48 minutes contest georganiseerd. In teams van drie personen krijgen deelnemers de opdracht om binnen 48 minuten een nieuwsitem te maken. Voorafgaand krijgen de deelnemers een professionele MoJo training. Aan het eind worden alle items afgespeeld in het AV Festival journaal. Een deskundige jury kiest het winnende team. Aanmelden kan via: 48 minutes contest.

Bezoek een echte filmset: OPEN SET
Tijdens het AV Festival vindt OPEN SET plaats. In aanwezigheid van het publiek gaan drie Nederlandse topregisseurs met hetzelfde decor en script aan de slag. Hieruit ontstaan drie verschillende films. Tijdens de opnames en het post productieproces vertelt een moderator wat er allemaal gebeurt. OPEN SET wordt al jaren door GoKinema in Zweden georganiseerd. Philippe Vié van Cam-a-lot heeft dit initiatief naar Nederland gehaald. 

VR area
In de VR area kunnen bezoekers met de nieuwste en meest geavanceerde 360 VR camera’s en brillen experimenteren.

 Locatie IJ-oever
De Kromhouthal is twee dagen de thuisbasis van het AV Festival. Een creatieve en sprankelende plek in Amsterdam Noord. Speciaal voor het evenement vaart de AV Festival pont tussen het Centraal Station en de Kromhouthal. Ook is er gratis parkeergelegenheid.  

Kijk voor meer informatie op avfestival.nl.

—————————————————————————————————————————————-

Neem voor meer informatie contact op met Floor van Wersch: 020 – 314 44 10.
De organisatoren zijn Guy Molin, Fons Bakker en Floor van Wersch. Guy Molin is colorist. Floor van Wersch en Fons Bakker zijn werkzaam in de wereld van Computer Graphics.
MacroCad bv
Duivendrechtsekade 82
1096 AJ Amsterdam

Powered by Khore by Showthemes