OPEN SET

1 decor
1 script
1 moderator
3 regisseurs
heel veel cast en crew
=
3 korte films

Vraag jij je wel eens af waarom de lijst met namen op de aftiteling van een film zo lang is? Wat doen die mensen nu precies? Dit wordt duidelijk uitgelegd tijdens de draaidagen van OPEN SET!

OPEN SET wordt georganiseerd op het AV Festival 2017. Het publiek krijgt de mogelijkheid om een opname van één van de drie topregisseurs uit Nederland bij te wonen. Voor en tijdens de opnames krijgt het publiek te horen (en te zien) wat er allemaal gebeurt. Een moderator die heel goed thuis is in de filmwereld maakt het vakjargon begrijpelijk. OPEN SET biedt bezoekers de unieke kans om als toeschouwer aanwezig te zijn tijdens de productie van een korte speelfilm. Het maken van een film bestaat uit twee delen: de opnames en de postproductie (montage, geluidsafwerking, kleurcorrectie, etc.) Naast de shooting wordt ook het postproductie gedeelte inzichtelijk gemaakt voor het publiek. Zo kun je over de schouder van de editor, de sound-designer of de colorist meekijken. 

Open Set in het kort
De drie regisseurs krijgen allemaal hetzelfde basismateriaal. Het uitgangspunt is het decor (de arena) ontworpen door een bekende art director. Een scenarioschrijver heeft op basis van het decor een script gemaakt.  De regisseur bepaalt zelf hoe het script verfilmd zal worden en met welke acteurs. Dit resulteert in drie dezelfde films, die toch helemaal anders zijn. Aan het einde van het AV Festival worden drie films getoond worden tijdens een feestelijke première. 

 De cast en de crew bestaan uit Nederlandse filmprofessionals die allemaal meedoen omdat het vooral heel leuk moet gaan worden. OPEN SET wordt mogelijk gemaakt door nagenoeg alle facilitaire filmbedrijven.

Open Set Sponsors

Ambassadors

Audio Matthijssen

Camera Rentals

Camalot

Noyz Boys

Cam Unit

Egripment

Filmmore

Gripwise

Hectic Electric

De Herrieboerderij

Het Licht

Het Raam

Lux & Co

Singel Film

Maloney Media

Redline Postproductie

Powered by Khore by Showthemes